Kuhinja je centralno mjesto u svakom domu u kojem svakodnevno boravimo i po nekoliko puta na dan. U današnje vrijeme puno se ulaže u uređenje kuhinje i vrlo je važno kako je kuhinja smještena u stambenom prostoru. Otvorite kuhinju prema dnevnoj sobi – na taj način kuhinja postaje ne samo mjesto za pripremu obroka, nego i mjesto za druženje. Čak i malim kuhinjama se može dati potpuno novi izgled ako ju spojite sa blagavaonicom ili dnevnom sobom jednostavnim uklanjanjem samo jednog zida.

Kada se odlučite za redizajn svoje kuhinje, bilo da se radi o maloj ili velikoj kuhinji u obzir treba uzeti nekoliko stvari: workflow-tijek rada (tu se posebno misli na klasični trokut između sudopera, frižidera i pećnice), kuhinjske aparate i kuhinjske elemente.

Podovi u kuhinji trebaju biti izdržljivi i jednostavni za održavanje kao što su keramičke pločice ili izdržljive drvene obloge.

Kuhinjske radne plohe (granit, Laminex, kamen, termički obrađeno drvo..itd) su iznimno vidljive površine koje će transformirati izgled svake kuhinje te dobro treba razmotriti da li će biti u tamnijoj ili svjetlijoj nijansi. Boja površine će diktirati i odabir ostalih komponenti kao što su kuhinjski aparati i kuhinjski elementi.

U nastavku Vam donosimo nekiliko ideja za moderno uređenje Vaše kuhinje. Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju za uređenje vlastitog prostora.

Nadamo se da ste dobili ideju za uređenje kuhinje u svom stambenom prostoru. Pratite nas i dalje na nekretnine.hr