Stvari koje ce te trebati: malo boje i puno mašte
Korak 1.
Procijenite stanje sobe koju ste predvidjeli za dijete. Odlucite koji se postojeci elementi mogu iskoristiti za novu sobu, uz naravno manji redizajn. Ponovno korištenje istih elemenata smanjuje troškove u samom pocetku.
Korak 2.
Odlucite se na temu ili stil za uredenje djecije spavace sobe. Uzmite u obzir osobnost i interese djeteta, te potom izaberite shemu boja koja koordinira s temom za koju ste se predhodno odlucili.
Korak 3.
Obojite zidove sa bojom koju ste predhodno oadabralim pritom pripazite da to bude boja koju ce biti jednostavno i povoljno održavati. Dok cekate da se boja osuši, razmislite o tematskim slikama koje bi ste mogli oslikati na jednom od zidova ili ga ukrasite sa otiscima dlanova Vašeg djeteta, poigrajte se sa raznim bojama.
Korak 4.
Rasporedite namještaja u sobi na nacin koji omogucava djetetu dovoljno prostora za kretanje i igru. Razmislite o kombinaciji starog, vec postojeceg namještaja, sa novim komadima koji ce se uklopiti u temu koju ste zamisliti i uz postojece namještaje. Postojece namještaje osvježite sa lakom za drvo i/ili obojite u boje koje ce biti u sladu sa temom. Na stari, a i novi, namještaj možete naljepiti ukrasne naljepnice za nemještaj, te ga na taj nacin osvježiti i povoljno urediti sobu.
Korak 5.
Odaberite novu krevetninu (postaljinu), u slucaju ako postojeca ne odgovara novom izgledu sobe. Odaberite jednobojnu krevetninu koja odgovara i mogucem kasnijem redizajnu sobe. Uskladite boju krevetnine i njen stil sa temom koju ste odabrali za uredenje doma. Kako sve ne bi bilojednolicno, možete se poigrati sa ukrasnim jastucima za krevet, ali pri tome pripazite da ne odudaraju od teme sobe.
Korak 6.
Odaberite zidni dekor kojim ce te upotpuniti pricu koju ste zapoceli za redizajnom djecije sobe. Kako biste uštedjeli, odaberite dekore na rasprodajama, ili kupite manju kvadraturu tapete sa dekorima koji Vam odgovaraju te izrežite si potrebni dio. Zid možete ukrasiti i sa crtežima Vašeg malenog slikara.
Korak 7.
U drugim prostorijama u domu pogledajte tepihe, jastuke, lampe, stolice i slicno što stoji ne iskorišteno a može se još iskorititi. Presvucite stare ukrasne jastuke u nove jastucnice, presvucite stolice i lampe u nove tkanine ili ih samo prekrijte sa ukrasnim tkaninama, temeljito ocistite stari zanimljivitepih i iskoristite za djeciju sobu. Pri odabiru boja uvijek pazite da sve bude u skladu sa odbranom temom sobe.Dodatni savjeti:

  • uzmite uslugu profesionalnoig cistaca tepiha za stari tepih kako biste ga temeljito ocistili za djeciju sobu i kako bi ste mu osvježili izgled
  • u najdražoj trgovini sa namještajem odaberite jednostavnu policu na koju ce te slagati djecije ogracke, i ukrasite ju u skladu sa odabranom temom
I zapamtite, u dječijoj sobi ja najvažniji dječiji osmijeh. Taj osjecaj ne može ništa nadomjestiti, zato je u uredenje ovoga prostora najbitnije uložiti ouno ljubavi, a Vaše dijete ce to cijeniti više od skupocjenog komada namještaja.
Na našoj stranici http://www.nekretnine.hr potražite nekretninu iz svojih snova